И на втория тур за местни избори ниска избирателна активност в Пловдив.

...
И на втория тур за местни избори ниска избирателна активност в Пловдив.
Коментари Харесай

Рекордно ниска избирателна активност в Пловдив

И на втория тур за локални избори ниска избирателна активност в Пловдив.
Всичко по тематиката: Местни избори 2023 917
Към 11.00 часа два пъти по-малко хора са отишли до урните по отношение на 29 октомври.

В Пловдив над 282 000 души имат право на глас. Към 11.00 часа едвам 3,8% от гласоподавателите са дали своя избор за един от двамата кандидат-кметове, както и за претендентите да ръководят шестте районни кметства. Най-висока е интензивността в регион " Централен ", а най-ниска - в " Източен ".

С началото на деня започнаха да излизат и някои проблеми. Всички секции отвориха в точния момент, машините работят, само че екипът ни откри, че в последния миг е имало голям брой размени в секционните комисии, а заместниците не са подготвени.

В 73-а секция в Гимназията по битова техника, в която гласоподава един от претендентите за кмет на Пловдив, ръководителят, възрастен мъж на 83 години, самичък изясни, че не е минал образование и не знае какви са му отговорностите.

Васил Василев, ръководител на секция: Аз не съм бил на уроци и не ги разбирам нещата. Те ми споделиха " би трябвало да дойдеш " и това е, не съм приемал.

" Не е единствено той, половината от комисиите не са подготвени, той не знае какво да прави човечеца, че дори не знае от кое място да вземем документите. Аз съм поела всичко, откакто те споделиха, че би трябвало да го поема този човек от ОИК, аз съм поела и му споделих - вие ще си седите тук, аз ще ви поема и взимам цялата организация върху плещите си ", съобщи Росица Лекова, зам.-председател на СИК, пердава Българска национална телевизия.

До момента няма подадени сигнали за нарушавания, няма и регистрирани проблеми с неработещи машини за гласоподаване.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР